woensdag 24 december 2008

# 23 FINISH!!!!




Omdat het vandaag de dag voor Kerst is, de boodschappen binnen, het huis blinkend schoon en klaar voor de visite van morgen,
lijkt vandaag me de uitgelezen dag om 23 Dingen af te sluiten, zo'n beetje tegelijk met het
jaar 2008.

De gestelde vragen kan ik als volgt beantwoorden:
- mijn favoriet was het maken van mijn blog. Ik vond het leuk om te doen en er af en toe eens
een foto of gedichtje van mijn katten en mezelf op te zetten. Fröbelen dus maar dat ligt me
wel. Ook Last FM is inmiddels een van mijn favorieten.
- 23 Dingen heeft me meer digitaal zelfvertrouwen gegeven. 23 Dingen heeft me ook wat
handvaten gegeven om exposities en tentoonstellingen -is nu eenmaal mijn pakkie an- wat
meer kleur en inhoud te geven -nu nog wat meer tijd om ze in te richten...-.
Het negatieve dat ik ervaren heb tijdens 23 dingen is het feit dat ik het vrijwel in mijn eentje heb moeten klaren. Weliswaar was beschermengel Carla altijd aanwezig op de achtergrond maar ik
heb contact met mensen uit mijn groepje gemist gedurende de afgelopen maanden.
- Zaken ter verbetering van 23 dingen zou ik niet kunnen noemen.

"23Dingen is voor mij grensverleggend gebleken en ik heb onvermoedde talenten in mezelf ontdekt. Dingen waarvan ik namelijk altijd dacht "die nooit te kunnen", bleken in werkelijkheid redelijk simpel te doen. De "digitale schatkamer" is veel rijker dan ik me voorstelde en -nog belangrijker- ook veel léuker om in op ontdekkingsreis te gaan. 23 Dingen is een prima intiatief gebleken, tijdrovend maar wel heel spannend en vernieuwend. En dat laatste zal nodig blijken in de toekomst willen we als bibliotheek bestaansrechten houden".
Complimenten Carla!.

Ding 22 Library 2.0

De bibliotheekvorm in zijn huidige vorm, zoals die altijd bestaan heeft en die we nu voor het grootste deel nóg zo kennen, is niet toekomstbestendig. Er zullen nieuwe wegen gevonden moeten worden om als bibliotheekwezen levensvatbaar te blijven. Library 2.0 geeft een beeld van deze nodige modernisering en van hoe de bieb er in de toekomst uit zal zien.
De intentie is in het kort om ook een toenemende participatie/
informatiestroom van de gebruiker náár de bieb tot stand te brengen die dan gebruikt kan worden om de dienstverlening en service op een hoger plan te brengen en een open communicatie tot stand te brengen tussen bieb en lener.
Inspelen dus op wat de lener wil en wenst en niet alleen in de bieb zelf, maar ook digitaal.
Ik ben eens op http:Bibliotheek20.ning gaan snuffelen. Dit is een kennisnetwerk waar bibliotheekmedewerkers delen in elkaars ideeën, ervaringen en plannen. Zelf ben ik lid
geworden van www.theek5.ning.com die door Carla in het leven is geroepen om dit te kunnen doen binnen Theek 5. Heel nuttig dus want samen weten we véél meer. Daarbij is het prettig met collega's binnen eenzelfde instelling te kunnen overleggen wanneer je eens vastgelopen
bent met bepaalde zaken.

Misschien dat door toepassing van Library 2.0 het ook mogelijk zal blijken als bieb interessanter te worden voor de groep jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het streven moet zijn om op een enthousiaste en open manier maatschappelijk nuttig en van groot belang te blijven en Library 2.0 kan daarvoor een heel goed en handig werktuig zijn.

dinsdag 16 december 2008




WITTE DROOM




Maagdelijke sneeuw door niets beroerd,
geen gerucht, geen zuchtje wind,
alleen maar stilte, door niets verstoord.


Weerkaatsend licht schijnt in mijn ogen,
verblindt me met helle vreugde.
Over de witte deken knerp ik door de tuin,
Gods vriesadem op mijn gezicht.

Al snel zullen anderen komen
en mijn stille witte droom verstoren.
Maar op deze wintermorgen, heel alleen
waan ik mij even, heel even al-een.

# 21 Aquabrowser , My Discoveries en andere sociale bibliotheekcatalogi


Aquabrowser wordt op maat gemaakt voor de lokale bieb en My Discoveries is een dienst die centraal geleverd wordt met een centrale website, zoals bijvoorbeeld Worldcat.
Een hele kluif op deze druilerige dinsdagmiddag. Na het beluisteren van een interview op Radio online waarin werd uitgelegd waarom de OBA overgegaan is op My Discoveries werd me al meer duidelijk. Leners/gebruikers van bibliotheken worden uitgenodigd om:
-lijstjes voor henzelf te maken (leeslijst/wensenlijst/over bepaalde onderwerpen die men
interessant vindt/themaboeken);
-diezelfde lijstjes te maken om met anderen te delen;
-tags toe te voegen aan biebmaterialen zodat die door henzelf en anderen makkelijker gevonden
kunnen worden;
-recensies toe te voegen en
-veranderingen toe te voegen aan al bestaande recensies/opinies en zodoende kennis
uitwisslen.
Dit als integratie op de al bestaande Aquabrowser en wordt crowdsourcing genoemd. Je laat ahw
de know how/ideeën toe van je leden/leners om er met z'n allen beter van te worden.
My discoveries is synoniem aan een informatie- en communicatieplatform voor individuen, groepen en gemeenschappen.
Bezoekers en leden van de bibliotheek kunnen zo bijdragen aan de complete zoek- en ontdek-ervaringen van de bieb.
De bibliothecaris kan op zijn/haar beurt weer inspelen op actuele thema's door het maken van materiaallijsten waar leners op hun beurt weer door geïnspireerd raken.
Het feit dat iedereen kan schrijven/toevoegen in de catalogis wat hij wil, zal niet altijd het gewenste resultaat opleveren en een black list zal geen overbodige luxe zijn.
Ik ben naar de site van OBA gegaan en heb daar wat rondgeneusd. Daarna heb ik me aangemeld bij Worldcat en heb het boek "Ontstaan van het heelal"(stokoudje) van Josef Rulof aangevraagd. Op nr. 9 verscheen deze titel en als meest dichtbij zijnde bibliotheken werden die in Den Haag en de VU in A'Dam aangegeven. Geen succes dus omdat ik weet dat wij het boek bij theek 5 in de collectie hebben.
Dit onderdeel My Discoveries schiet misschien zijn doel voorbij omdat de gemiddelde lener
waarschijnlijk " gewoon een goed boek wil lezen" en dat heel simpel via de normale
zoekmachine vinden kan zonder allerlei toeters en bellen.
Maar wellicht dat er in de toekomst toekomst in zit!
Het was een ingewikkeld en moeilijk Ding en ik ben blij dat het erop zit.

dinsdag 9 december 2008

# 20 Muziek online beluisteren in een sociaal netwerk


Omdat ik graag deze 23dingen-cursus voor het nieuwe jaar afgesloten wil hebben, heb ik ding 20 ook maar meteen meegenomen vanmiddag. Last FM is voor muziekliefhebbers een bron van
muziekgenot. Je kunt er je favoriete groepen/bands/zangers, maar ook video's bekijken of je favoriete muziek beluisteren via downloads naar je eigen iPod/iPhone of PC. Omdat ik, behalve dan van een pc, niet in het bezit ben van bovenstaande noviteiten, heeft e.e.a. weinig nut voor ondergetekende. Maar het is zo Kerst, dus wie weet!
Ik heb bij Last FM een eigen "studio'tje" ingericht met mijn favoriete muziek. Toen ik Era intikte (31 leden), werden er diverse andere bands te voorschijn getoverd, die ik inderdaad ook erg goed vond na beluistering, bijvoorbeeld Gregorian en Enya -de laatste kende ik al, de eerste niet-.
James Blunt stond ook in het rijtje bij Amy MacDonald en naar hem mag ik ook graag luisteren.
Zo leert een mens nog eens wat ;)
Ook was het leuk een korte beschrijving van de artiesten aan te treffen mét alle wapenfeiten. Geen zin had ik in toetreding bij groepjes gelijkgestemde muziekliefhebbers maar dat behoort wel tot de mogelijkheden. Ook heb ik wat hartjes uitgedeeld aan Amethystium en Balligomingo!
Had nooit eerder van hen gehoord maar vond hun muziek prachtig! Op http://www.last.fm/music/Era/+videos/+1-vLHleQ5BI3o is het liedje Mother van Era te beluisteren. Mooi!
V.w.b. het nut van Last FM voor onze bibliotheek valt wel het e.e.a. te bedenken. Je zou op een simpele manier thema-muziek (landen, Kerst, Sinterklaas, liefdesliedjes bij Valentijn ed) kunnen gebruiken als achtergrondmuziek, of ter completering van exposities en tentoonstellingen of zelfs van een mooi ingerichte vitrine.
Zéér de moeite waard deze site, vooral wanneer we straks weer wat tijd over hebben als deze cursus afgerond zal zijn!

# 19 Sociale netwerken en wat erin te doen is




Vandaag mezelf maar eens bezig gehouden met ding 19 en eens wat rondgekeken op de diverse
sociale en zakelijke netwerken.
Inmiddels ben ik "al" lid van http://theek5.ning.com/ (netwerk van Theek 5, opgericht door Carla), en van http://www.dizzie.nl/ (boeken en literatuur). Het is me duidelijk geworden wat het nut van dergelijke netwerken is voor de mensen die lid zijn van de diverse sociale netwerken: zij maken relaties tussen mensen onderling zichtbaar, zowel sociaal als zakelijk. Het "ons kent ons" krijgt een andere betekenis op deze manier en via, via is het mogelijk om er je voordeel mee te doen. Bijvoorbeeld jezelf goed presenteren op http://www.onlineidentiteit.nl/ of http://www.linkedin.com/ kan je een baan opleveren. Via Hyves en My space kun je je sociale netwerk uitbreiden met vrienden en vrienden van vrienden én ook simpel een gezicht bij een naam zoeken en foto's, personalia van diegene bekijken. Aangezien ik het prima naar mijn zin heb bij Theek 5 , zeker niet naar een partner op zoek ben en al vrienden genoeg heb, beperk ik me tot ons eigen Theek 5 social netwerk én Dizzie.
Maar het is zeker interessant wanneer je jezelf tot de doelgroepen rekent, om lid te worden van diverse sociale netwerken.

dinsdag 2 december 2008

WITTE DROOM


Maagdelijke sneeuw, door niets beroerd,

geen gerucht, geen zuchtje wind,

alleen maar stilte, door niets verstoord.


Weerkaatsend licht schijnt in mijn ogen,

verblindt me met helle vreugde.

Over de witte deken knerp ik door de tuin,

Gods vriesadem op mijn gezicht.


Al snel zullen anderen komen

en mijn stille witte droom verstoren.

Maar op deze wintermorgen, heel alleen

waan ik mij even, heel even al-een.

Catalogiseer je boekenkast met Library Things #18


Eens te meer viel het me op dat je je zoveel engelse termen eigen moet maken en ook goed in staat moet zijn Engelstalige sites te kunnen lezen. Daarom was het een verademing om na Library Things ook terecht te kunnen bij http://www.dizzie.nl/ Lekker in het Nederlands nieuwe boeken kunnen zoeken. Dáár heb ik dus mijn meest recente boekenkastje gemaakt -die van Shelfari staat al een poosje op mijn blog-. Ik moet zeggen dat Library Things veelzijdig is met 30 miljoen boeken en 470.000 gebruikers! Dizzie is kleinschaliger maar ook daar wordt je in contact gebracht met liefhebbers van dezelfde boeken.
Bij Library Things waren er al 186 boeken ondergebracht in mijn "persoonlijke collectie" toen ik inlogde met 23dingen/dingen 23! Ik heb me ertoe beperkt 2 boeken van Coelho toe te voegen en het daarbij gelaten. Je kunt er je persoonlijke catalogus plaatsen en deze ook delen met anderen. Deze sites zijn schatkamers voor de boekenliefhebber. Op Library Things kun je niet alleen afbeeldingen en reviews van boeken bekijken, maar ook topboeken, signeersessies, boekwinkels- en festivals opzoeken in "Zeitgeist". Koppelingen tussen bibliotheken en Library Things kunnen interessante voordelen opleveren zoals de eigen catalogus aanvullen met afbeeldingen, recensies en tags.
Ook hier geldt: samen staan we sterker!
Na het zien van de film "The Bucket List" heb ik een daar een videobalkje van op mijn blog gezet naast dit bericht. Een echt mooie film die de moeite waard is goed voor te gaan zitten.

dinsdag 25 november 2008

17. Bekijk een Web 2.0 site naar keuze







Deze week is het de bedoeling om een Web 2.0 site te bekijken en eens te onderzoeken wat daar de mogelijkheden van zijn, zowel privé als voor de bieb. Op Web 2.0 Awards 2008 kwam ik vrij direct op http://www.boo.com/ terecht (3e prijswinnaar in categorie Travel) waar je letterlijk álles -van restaurants tot toeristische attracties van zowat álle bestemmingen- kunt vinden én ook -niet onbelangrij-reviews van mensen die je voor gingen. Amsterdam gaf 24 hits en zo kun je van tevoren je reis plannen, zowel qua hotel, restaurants, attracties en van dit alles tevoren weten hoe anderen dit alles ervaren hebben.

Nooit meer op de bonnefooi op reis dus! Je krijgt zelfs stadsplattegronden op een dienblaadje aangereikt. Daarna kreeg ik het idee om eens te gaan kijken of er niet een Nederlandse verkiezing was en kwam toen bij Dutch Web 2.0 Awards terecht waar het zeer de moeite waard bleek op op http://www.gallery.zoom.nl/ te gaan kijken, waar heel veel amateurfotografen de meest prachtige foto's over uiteenlopende onderwerpen bij elkaar gebracht hebben ( most innovate site). Ook http://www.buurtlink.nl/ was de moeite waard. Bij het intypen van de eigen postcode verschijnt het laatste nieuws over evenementen maar ook berichten uit de eigen omgeving. Zowel een berichtje van SLOG, Buurtverening De Schelfjes als een bericht van River Zydeco Zity . Deze link zou in de bieb ook bruikbaar zijn. Wat ook bruikbaar zou zijn, is de site http://www.lulu.com/ waar iedereen, zonder tussenkomst van welke uitgever dan ook, zijn eigen boek kan publiceren, dat via de Lulumarkt kan verkopen of een eigen ISBN nr. kan aanvragen (1e prijswinnaar in categorie "boeken"). Interessante opgave deze les 17 maar óók tijdrovend én zeer verslavend!

2.0 Is dé manier om samen de meest complete sites te bouwen waar iedereen

z'n voordeel mee kan doen.


Van gallerij.zoom.nl heb ik een paar leuke foto's gedownload, passend in de tijdgeest!

zondag 16 november 2008


Zijn fiets tegen de hare,
zijn snelle achter haar opoe,
met z'n voorband tegen haar achterste.
Vertederend in zijn lieve onbeholpenheid.

Een ogenschijnlijk klein,
toch groots en prachtig liefdesteken.

personalized greetings

zaterdag 15 november 2008

15. Podcasts/video en You Tube


Deze zaterdagmiddag heb ik besteed aan les 15 van 23dingen: Podcasts en Video plus You Tube.
Podcasting in plain English gaf een goede uitleg van het begrip. Interessant om niet langer afhankelijk te zijn van de reguliere media maar later gemiste uitzendingen op afroep te kunnen beluisteren en bekijken. Er is een breed aanbod van podcasts zoals ik heb kunnen zien op Radiocast/Gespod en Podplaza n.l. Ik heb me geabonneerd op
de "Yogalessen van Yogaman"en op "YOGAmazing" en deze potcasts aan mijn feeds toegevoegd (goed voor de balance van body, mind and soul en da's nooit weg natuurlijk!). Downloads maken het mogelijk om potcasts te beluisteren op bijv. MP3-spelers -heb ik niet- en waar en wanneer je maar wilt.
Zelf een podcast maken ligt niet in mijn interesse-sfeer maar lijkt niet al te moeilijk.
V.w.b. You Tube, dáárvan heb ik de mogelijkheden al veel eerder ontdekt. Een schat aan
(vooral) muziek en video's is daar te vinden. De toepassing van podcasts binnen de bibliotheek zou kunnen zijn dat gewenste uitzendingen voor de leners/medewerkers of afroep beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld programma's over boeken/lezingen/ culturele akviteiten kunnen op deze manier op de eigen tijd en manier bekeken en beluisterd worden. Ook kunnen video's van You Tube via de beamer gebruikt worden om dingen tijdens lezingen/cursussen/presentaties te verduidelijken.



zaterdag 8 november 2008

13: online kantoortoepassingen en 14:Instant Messaging

Voor Google Docs & Spreadsheets zijn m.i. legio goede gebruiksmogelijkheden te bedenken binnen elke organisatie, dus ook binnen het bibliotheekwerk. Voor het maken van personeelsroosters/vakantieplanning bijvoorbeeld of de planning en organisatie van evenementen. Ieder kan het hare/zijne bijdragen zodat er niet eindeloos mailtjes over en weer hoeven te worden gezonden. Dat geldt ook voor spreadsheets bijvoorbeeld en is een eenvoudige manier om documenten met anderen te delen.
Ik heb een piepklein gedichtje gepubliceerd op Google Docs en dat naar mijn blog gestuurd. Tevens heb ik een paar collega's uitgenodigd om hun eventuele op- en aanmerkingen/aanvullingen eraan toe te voegen. Ben benieuwd ;) Chatten kán nuttig zijn wanneer er tijdens kantoor-/uitleenuren over praktische zaken gechat wordt, zodat meteen antwoord op je vragen komt wanneer een collega online is en je ogenblikkelijk kunt overleggen over e.e.a.
Níet nuttig is chatten wanneer er over en weer onzin uitgekraamd word die ook nog eens de gang van zaken verstoord op de werkvloer. De toepassing bij Aladin is een goede zodat mensen vrijwel direct een antwoord op hun vragen kunnen krijgen.
Een hotmail adres heb ik al jaren en chatten doe ik zo nu en dan daar ook, dus met díe opdracht was ik snel klaar!



FIETS

FIETS



Zijn fiets achter de hare .

Zijn snelle achter haar opoe,

met zijn voorband tegen haar achterste.

Vertederend in zijn lieve onbeholpenheid

een ogenschijnlijk klein,

maar groots en prachtig liefdesteken.

dinsdag 4 november 2008

11 Ontdek Wiki's en de toepassingen ervan voor bibliotheken en 12 spelen in de Zandbak!

Gelukkig weer eens een uurtje over om met 23dingen in de weer te zijn. Les 11 "Ontdek Wiki's en ga op speurtocht binnen diverse Wiki's" was leuk om te doen en de toepassing van Wiki's kan bijzonder nuttig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld samen kunt brainstormen over bepaalde projecten zonder telkens weer aan iedereen mailtjes te hoeven sturen en in plaats daarvan elkaar kunt aanvullen en inspireren op een wiki, werkt dat efficiënt, tijd- en energiebesparend.


Een goede toepassing is het elkaar aanreiken van ideëën voor eenzelfde projecten, zodat niet ieder voor zich het wiel hoeft uit te vinden.

Het ventileren van eigen (discutabele) meningen of het vermelden van vertrouwelijke informatie op een wiki is een minder goede toepassing.

In de Zandbak (Sandbox) op de 23dingen wiki heb ik mijn favoriete film achter gelaten (What Dreams may come met in de hoofdrol Robin Williams) én mijn weblogadres. Van Youb Tube heb ik trailers van die film geplaatst plús van het liedje van Simon en Garfunkel-El Condor Pasa.
Mooi...... !
Ook heb ik een nieuw eigen gedichtje geplaatst ter vervanging van "Voorbij".

Het zit er weer op dus voor deze week!

zondag 26 oktober 2008

Delicious

Omdat ik as donderdag andere verplichtingen heb, ben ik dit weekend alvast maar begonnen met les 10, "Social bookmarking/Deli.icio.us/Delicious". Delicious is natuurlijk hét instrument om
je eigen favorietenlijst te vereenvoudigen en tags hét hulpmiddel voor mensen die op een specifiek vakgebied -onderwijs of bilbliotheekwerk od- werkzaam zijn. D.m.v. tags, het elkaar aanreiken daarvan en het bouwen van netwerken word het vinden van relevante sites sterk vereenvoudigd. Zelf zal ik van Delicious weinig tot geen gebruik maken omdat ik eenvoudigweg weinig favoriete sites heb dus ook niet hoef te taggen om ze te vinden én daardoor weinig bij
zal kunnen bijdragen aan een kennisnetwerk. Wanneer ik in mijn vrije tijd achter de computer zit, gaat al mijn tijd in mailen en hobbysites zitten.
Delicious is een interessant gegeven maar voor mij weinig opleverend.
Wél heb ik wat muziek van Amy MacDonald op mijn blog gezet die ik mooi vind en de finale van de show van Derek Ogilvie waarbij ik op 14.10 aanwezig was in de Theaterfabriek in Amsterdam.
Ook is het me gelukt bij Shelfari een eigen boekenkast te maken en naar mijn blog te downloaden. Creativiteit blijft gewoon mijn ding in tegenstelling tot sommige techno-items.

donderdag 23 oktober 2008

Online plaatjes bewerken


Het is weer donderdagmiddag dus "23 dingen middag". Vandaag is het de bedoeling dat ik online plaatjes ga bewerken. Bij FD's Flickr Toys heb ik een mooie afbeelding van Pink Ribbon gevonden die ik op picnic.com zodanig bewerkt heb, dat ik tevreden over het eindresultaat ben.
Op de rest van de aangegeven sites heb ik even rondgeneusd en inderdaad kreeg mijn creativiteit heel wat impulsen. Wat een toepassingen en leuke items. Of je nu iets over Halloween of elfjes zoekt,
het is allemaal simpel te vinden én toe te passen op je eigen of gevonden foto's. Deze les is zeker een verrijking.
Mijn visie op Web 2.0:
- een weblog kan tussen collega's onderling een Family way- gevoel creëren omdat je elkaar op een meer persoonlijker vlak leert kennen; extern zou ik eigenlijk geen toepassing van weblogs kunnen bedenken op dit moment (maar dat wil niet zeggen dat die er niet is natuurlijk! ;)
- De toepassing van RSS in mijn contact naar leners toe op de bieb is niet relevant.
- De foto-editors kan ik zeker gebruiken binnen mijn werk om tentoonstellingen/exposities in te richten en het is ook simpel op deze wijze affiches en posters te maken.
-Leners zouden op de Theek 5-site bijvoorbeeld een virtuele "ideeënbus" aangeboden kunnen krijgen waar zij hun meningen/verbeterpunten en (natuurlijk) complimenten in kwijt kunnen!

zaterdag 18 oktober 2008

FLICKR


De opdracht dit keer was om Flickr.com te gaan verkennen voor 23dingen. Omdat ik geen behoefte heb privé-foto's te delen -dus op Flickr.com- te zetten, heb ik geen account aangemaakt.
Ik vind de foto's die er te vinden zijn goed van kwaliteit en zal in de toekomst vast vaak gebruik gaan maken van Flickr.com.
Ook voor het inrichten van exposities/tentoonstellingen op de bieb kan nuttig gebruik gemaakt worden van Flickr.
Het onderdeel Trading card maker is zeker de moeite waard. Je kunt er een card maken van je mooiste foto en deze naar eigen inzicht verfraaien. Leuk om te doen ook.
De foto's die ik gevonden heb op Flickr.com en de moeite waard vond hier te vermelden is te vinden op:

http://www.flickr.com/photos/havik/2695895179 én
http://www.flickr.com/photos/29546096@N08/2861339342

De Gertrudiskerk plus directe omgeving staan mooi afgebeeld op de eerste foto.
Ik vond de compositie schitterend, vandaar.
De tweede foto heb ik gekozen omdat hij me ontroerd en de essentie weergeeft van de eigenlijke reden dat buitenlandse troepen in Afghanistan aanwezig zijn. Opbouw van het land en contact met de burgers en waar het dus tevens niet of nauwelijks van komt ivm aanvallen van de Taliban. Mijn broer Theo is sinds juli 2008 gestationeerd op Kandahar Vliegveld en komt hopelijk op 9 november weer veilig en wel thuis.
Bij dit bericht heb ik ook een foto van Irene, ons pasgeboren achternichtje, geplaatst en heb verder twee diaseries op mijn blog geplaatst. Een van mijn lievelingskat de Heilige Birmaan plus een over Egypte en dat was wel weer genoeg voor vandaag....
Op naar de volgende les!

donderdag 9 oktober 2008

RSS (4 en 5 van de 23)


Vandaag, 9 oktober, heb ik me verdiept in RSS. Het is een simpel en gemakkelijk hulpmiddel om
de nieuwste ontwikkelingen op allerlei gebied naar je toe te kunnen halen
ipv de sites telkens zélf op te moeten zoeken. Het scheelt veel tijd én je
blijft steeds goed op de hoogte van actualiteiten. Het was niet moeilijk om RSS feeds te vinden en ik denk dat het me allemaal redelijk goed gelukt is.

Ook heb ik vandaag een foto van Kalypso geplaatst en eentje van Jos en mij die gemaakt is op het feest van 14 juni jl om te vieren dat we 30 jaar
getrouwd zijn én ik 50 geworden ben in april.

Verder heb ik een gedichtje van mijzelf geplaatst. Ik begin steeds meer plezier te krijgen in de verdere "aankleding" van mijn weblog.
En nu ik toch bezig ben heb ik maar meteen een foto bij dit bericht gezet van het slagen van mijn zoon Jasper -tweede van links- die op 11 september zijn HBO-diploma Logistiek & Economie in ontvangst mocht nemen bij de NHTV in Breda.

donderdag 2 oktober 2008

weblog


Vandaag heb ik een weblog aangemaakt op Blogger.com omdat deze me aangeraden
is. Ik vond de templates (ja,ja...) divers en heb een mooie gekozen vind ik zelf.
Ben benieuwd wat ik er van ga maken in de toekomst.